Unge talenter 2024

Lørdag 8. juni i Bibliotekets Aula, kl 15:00
Søndag 9. mai i Askim kirke, kl 19:00

Våre gjestesolister:
Agate Øiseth Bongard, trompet.
Teodor Nybøle, fiolin.
Sander Lehre, cello.
Henrik Holen, trompet.

Agate Øiseth Bongard, 15 år, trompet, fra Tomter Indre Østfold, bor med foreldre og tre søsken, går ut av 10. trinn på knapstad barne- og ungdomsskole og starter på musikklinja ved Askim videregående til høsten, spiller ukentlig hos Cato Johannessen og har timer i blant hos Erlend Tunestveit. Har spilt i regionkorps Østlandet siden august 2023.
Agate har deltatt på musikalen svidd gummi i Askim kulturhus både som skuespiller/sanger/trompetist ved flere anledninger. Hun blir ofte benyttet som trompetist både ved gudstenester og høytider i Indre Østfold. Repertoaret er ganske allsidig, men fordyper seg først og fremst innenfor klassisk musikk. I tillegg til RØST og Hobøl skolekorps har Agate startet i ytterligere to korps: Askim Janitsjar og Eidsberg. I Eidsberg er hun ofte solist både ved konkurranser og konserter. Agate tar sikte på en profesjonell karriere innenfor musikk.

Hei! Jeg heter Teodor Nybøle og jeg er 17 år gammel. Jeg er fra Fredrikstad og bor på Kråkerøy. Jeg har spilt fiolin i snart 13 år og startet da jeg gikk sisteåret i barnehagen. Der måtte vi spille fiolin og helt fra første stund ble jeg forelsket i musikken man kunne skape med fiolinen. Jeg startet tidlig med å ha privattimer og hadde 11 år med Øystein Vingerhagen som lærer. Nå har jeg Maria Dahl som fiolinlærer på Greåker Videregående skole hvor jeg går 2. året på musikklinja. Jeg tar også timer hos professor Terje Moe Hansen og Bjarne Magnus Jensen. Jeg spiller i forskjellige orkestre, blant annet i NUSO og Østfold Ungdomsorkester. I tillegg til å spille i forskjellige orkestre, går jeg på talentutviklingsprogrammet til NMH (TUP) og UngMusikk.

Jeg heter Sandre Lehre er 16 år og bor i Askim hvor jeg går på Askim videregående skole. Da jeg var 5 år, begynte jeg på piano med Valeri Rubacha og cello med Tore Eie på Indre Østfold kulturskole. For tre år siden kom jeg inn på UngMusikk med piano og cello, med Matti Hirvonen og Geir Tore Larsen som lærere. Jeg har etter hvert valgt å konsentrere meg om celloen, og derfor har jeg sluttet på piano. Jeg har fire søsken som også spiller: Emil spiller piano og studerer komposisjon på Griegakademiet, Anna spiller også piano, og Bror og Edmund spiller begge fiolin og piano. Da jeg var 12 år, deltok jeg i Ungdommens musikkmesterskap på piano hvor jeg gikk videre til 2. runde. Jeg har også vært med på Midgardkonkurransen på piano. Siden høsten -23 har jeg også vært med i TUPs kammerorkester.

Jeg heter Henrik Olai Espelid Holen, og jeg er 16 år. Jeg bor i Askim sammen med foreldrene mine og lillebror. Jeg får undervisning av Cato Johannessen og Erlend Tunestveit. Jeg går 1. klasse på musikklinja, og er med på fordypningsprogrammet på kulturskolen. Jeg spiller i Askim Pike- og Guttekorps, Askim Janitsjar og UngSymfoniØst. 

Skroll til toppen